Generhverv m.m.


Lovgivning - læs her først !
Der er 4 forskellige regler der kan sende dig til teori- og køreprøve.


  1. Du har fået frakendt kørekortet UBETINGET efter f.eks. en spritdom.
  2. Du har en BETINGET frakendelse efter f.eks. et trafikuheld eller hastighedsdom.
  3. Du har fået et KØRSELSFORBUD fordi det er under 3 år siden du fik kørekort første gang.
  4. Du har fået kørekortet inddraget efter sygdom m.m. og skal nu generhverve kørekortet.Hvad er en kontrollerende prøve?


En kontrollerende prøve består af 2 prøver; teori- og køreprøve. Ideen var oprindeligt at de afholdes samme dag men politiet har ikke kapacitet til dette så i praksis afholdes køreprøven 2-6 uger efter teoriprøven, alt efter politikredsens aktuelle ventetid.


VIGTIGT: Ved alle typer frakendelser, betinget eller ubetinget skal man bestå en kontrollerende prøve for at 

beholde/generhverve kørekortet.


Teoriprøven og køreprøven afholdes som var du helt nybegynder, men der er ikke krav om undervisning inden prøven som når man første gang tager et kørekort.


Kun hvis det er under 3 år siden du fik det første kørekort er kørekortet på prøve, og derfor er der undervisningskrav inden du går op. --> Se mere om kørselsforbud. 


Vend noget negativt:  :-)


Hvis du mangler et motorcykelkørekort eller lastbilskørekort kan du udvide dit nuværende kort med endnu en kategori, og så vil teori- og køreprøven for den nye kategori blive din kontrollerende prøve. Ergo vender man noget negativt til noget positivt og meromkostningen er som regel ca. kr. 5000.-


Du skal dog gå i gang med det samme da politiet ikke bare forlænger og forlænger fristen bare fordi du snøvler dig gennem en udvidelse.

--> Se mere på www.Politi.dk

--> Se mere om MC-kørekortet her!


Gebyrer for at få kortet tilbage:

Til Borgerservice (Staten) betaler man for at få udstedt kørekortet, lige som når man køber et pas. Gebyret dækker en teori- og køreprøve ved politiet. Dumper man en prøve skal der betales fuldt gebyr. Gebyret er kr. 870.- og kan betales direkte til Borgerservice eller via deres terminal: www.betaling.koreprovebooking.dk


Udgifter ved køreprøven:

Ved køreprøven skal du stille op med en godkendt skolevogn med ekstra pedaler og spejle som andre skolevogne. I praksis lejer man læreren og vognen af køreskolen i de timer der bruges. Undervisning inden prøven bestemmer du selv og det afregnes selvfølgeligt med din lærer. --> Se prislisten


Ventetid?

Der er meget svingende ventetide på teori- og køreprøver efter politikreds og politiets vagtskema. Ved det store klima- og EU-topmøder i København er optjente fridage skyld i ventetider på 6-8-10 uger på hver prøve! 
I de mest øde provinsbyer er ventetiden ofte kun 1-2 uger.


Dumpet?
Du har selvfølgeligt ikke lov til at køre hvis du dumper en prøve. Det er surt når ventetiden er lang, især hvis det er en teoriprøve, fordi der så må påregnes ventetid på både en ny teoriprøve og køreprøven, før kortet er bestået.


Undervisning eller ej ?

I Danmark dumper ca. 40% køreprøven og ca. 30% teoriprøven med lidt udsving fra prøvested til prøvested. Se www.politi.dk 


Prøvegebyret er jo kr. 870.- så bare et ekstra prøvegebyr og en ventetid oven i hatten er stærkt motiverende for de fleste.


Vi vil selvføleligt anbefale dig at sætte dig ind i prøverne og træne teori og lidt kørsel med en lærer i forvejen.

Ønsker du et godt råd? - Ring til Søren på 40 51 42 42 !

--> Eller skriv: mail@bilskolen.dk


Weekendkurser?

Hver 2. eller 3. weekend hele året rundt afholder vi weekendkurser netop målrettet mod teoriprøven for elever der skal generhverve eller op til en kontrollerende prøve.

--> Gå til weekendkurser


En elev har sagt om weekendkurset:

Jeg kørte for stærkt og har en rigtig travl hverdag. Jeg gik igang lige efter dommen og øvede prøver på nettet men manglede fremskridt. Tak, Søren du satte begreberne på plads!
(Poul, 54)

Skolen har mange hold og derfor normalt små hold på 5-10 elever.

Gentofte: Brogårdsvej 14, 2820 Gentofte. Bagsværd: Aldershvilevej 107, 2880 Bagsværd. Kontakt: Mail@bilskolen.dk

Gentofte: Brogårdsvej 14, 2820 Gentofte. Bagsværd: Aldershvilevej 107, 2880 Bagsværd. Kontakt: Mail@bilskolen.dk